Feb 4, 2010

KAKO KRISTALI DJELUJU NA LJUDE?

U prethodnom tekstu i tekstu Nauka i kristali bilo je rijči o osnovnim fizičkim osobinama kristala. Bilo je priče o pizoelektričnom efektu i šta je uzrok takve pojave, a objašnjeno je i da su prirodne nauke fizika, hemija i matematika potvrdile da kristal ne samo što ima fenomen pizoelektričnog efekta, već njime i odgovara, tj. komunicira sa okruženjem.

Naše tijelo je jednostavno rečeno skup energije različitih elektriciteta koji drže materiju. Tijelo ima svoje naelektrisanje, znači ima polarnost. Kristal ima svoje naelektrisanje.
Kada se kristal nađe blizu neke energije stvoriće se interakcija između energije okruženja i energije kristala. Kao što će električni napon iz kabla naći put da se uzemlji čim dođe u kontakt sa materijom koja ima provodljivost.
Tijelo je zbir naelektrisanja i ima visoku provodljivost električnog napona. U zavisnosti od  strukture kristala, zavisi i tip naelektrisanja kojim kristal vibrira, kristal će naći partnersko nalektrisanje, tj. sebi sličnu energiju i povezaće se na taj impuls. Impuls, na koji se poveže elektricitet kristala, će dobiti stabilnu oscilaciju. Talas kristala će ga pojačati, ubrzati, usporiti, oslabiti ili jednom riječju izbalansirati oscilacije u zavisnosti koji element oscilacije remeti harmoničane periode talas. Da se u savremenoj tehnologiji kristali koriste kao idealni stabilizatori oscilacije struje bilo je riječi u januarskom tekstu Kristali i tehnologija.
Mikrografija gasa zarobljenog u kristalu

Zamislite tijelo kao jedan električni uređaj, što ono na neki način i može da bude. Taj električni uređaj ima: napajanje, stabilizator napona, motor, razvodnu kutiju struje, zvučni sistem sa sistemom za obraćanje, sistem za prepoznavanje okoline i sebe u njoj, antenu za prenos i prijem signala i, filter kojim vraća energiju sa stabilizatorom za komunikaciju sa vlasnikom. Moćna mašina. Ako je električni napon nestabilan u nekom od djelova, taj dio će prvo preuzimati više energije iz drugih djelova, loše će raditi, a na kraju će se i pokvariti, što može da dovde do pada cijelog sistema.
Čakre su centri djelova mašine koja nas nosi, kristali stabilizuju napon energije u tim centrima i provodnicima do energetskih centara, što dovodi do boljeg rada cijelog sistema.

Ovo je pojednostavljena priča uticaja kristala na nas. U nekom od narednih tekstova biće detaljnije priče i objašnjenja sienergije kruga ljudsko biće - kristal - ljudsko biće – okruženje.

2 comments:

  1. pronasao sam komad tigrovog oka,i poklonio prijatelju,zanima me sve o tigrovom oku??

    ReplyDelete
    Replies
    1. O dejstvu kristala pojedinačno će biti ili posebnih tekstova na blogu ili u štampanom izdanju. Na blogu izbjegavam da pišem o pojedinačnim kristalima da bih izbjegao subjektivni stav o njima.
      Tigrovo oko pojačava eneriju cijelog tijela, djeluje umirujuće i psihi daje sigurnost. Pomaže kod problema žuči, jetre, bronhitisa, astme, problema zglobova, utiče na neurovegetativni sistem. Koristi se u liječenju paranoje, i drugih nervnih bolesti.
      Odbija energetske napade.

      Pozdrav,
      Marko

      P.S. Za pitanja imate stranicu Pitanja čitalaca bloga.

      Delete