Feb 5, 2010

ODABIR KRISTALA

Možda pitate sebe kako odabrati kristal? Koji je najbolji? Koji je najljepši?
Da li ste sebi postavili pitanje kako odabrati prijatelja? Na koji način se privlačimo?
Često nas u masi privuče samo jedna osoba, pored mnogo drugih možda toj osobi sličnih, nekad i fizički ljepših osoba. Zašto?
Dešava se da nam ne prija prisustvo neke osobe i ako ta osoba ne vrši verbalnu ili gestikularnu komunikaciju sa nama. Ne prija nam energija te osobe.
Zakon privlačnosti među energetskim entitetima je komplesno polje uzajamnih faktora privlačenja i odbijanja, u osnovi energetskih, jer naše umno, emotivno i fizičko djelanje ostavlja zapis na našem energetskom polju. Ljudi sposobnost očitavanja energija oko sebe često nazivaju instiktom, šestim čulom, nečim nadprirodnim, a zapravo to je prvo i osnovno čulo koje imamo još u zametku svog postojanja.
Tim čulom, biramo kristale.
Kijanit

Nekad će vas privući neizgledan kristal, na suprot lijepom i obrađenom komadu, nekad lijep komad nasuprot energetski mnogo jačem komadu. Ljubav na prvi pogled je u biranju kristala signal prepoznavanja kristala koji vam treba.




















Ako niste od avanturista koji vjeruju u tu ljubav na prvi pogled, pređite rukom preko raznih vrsta kristala i oslonite se na osjećaj u ruci kojom prelazite jer u njoj ćete dobiti signal.

Nekad kristal žmureći odabiramo iz grupe pomiješanih kristala oslanjajući se na osjećaj privlačnosti dodirom.


Kristale biramo i po funkciji, možemo sastavljati setove koji uzajamnim djelovanjem stvaraju poseban efekat. Pri tom odabiru moramo biti dobro upućeni u djelovanje kristala po vrstama jer postoje kristali koje nije dobro koristiti zajedno.

Da bi kristal radio bez negativnih dejstava moramo ga prazniti od loših vibracija koje preuzme od nas i puniti ga „nabijati“ da bi njegov impuls imao pun efekat.

Dr. Masaru Emoto se bavio izučavanjem kako emocija utiče na vodu. Izgovarao je riječi sa jakom emocijom pri izgovoru, takvu vodu je zamrzavao i snimao kristalizaciju. Na ovom videu je prikazan njegov rad.

1 comment: