Apr 29, 2017

Zdravo

Tebi što čitaš, istražuješ, pitaš, voliš, patiš, pratiš, otpuštaš, dopuštaš, maštaš. Hvala ti za uprte oči ka nebu. Hvala ti za moje odgovore koje dobijam iz tvojih pitanja. Hvala ti za nadu koja te drži, koja me uči. Oprosti za tišinu, iz nje čujemo sebe.

Nisam godinama pisao, ali sam čitao, po nekad bih odgovorio na neko pitanje mailom, ali samo na ona na koja nije bilo moguće naći odgovor u tekstivima bloga.

Nakon svih godina, ovaj blog se i dalje čita. Preko 1200 posjeta nedeljno!!! Drago mi je da je svijest o kristalima jako porasla, ali se često nasmijem kad po netu pročitam nebulozne tekstove i uglavnom loše kopirane tekstove, ne komentarišem ih. Ko ima oči da vidi vidjeće. U Malom princu, lisica kaže „Istina se samo srcem da vdijeti“ i to je jedina istina. Vjerujte svojoj intuiciji, nikad vas nije slagala.

Okenan jaspis "Mandala"
Izvor: Westonearthimages

Šta sam radio, gdje sam bio? Bio sam "kod sebe", vratio se sebi. Učio sam da volim, sebe. Nisam imao šta da pružim ako sebi nisam pružio mir. Zvuči sebično, ali to je uslov da možete nešto da podijelite sa drugima i da oni vama najbliži budu zadovoljni sobom kraj vas. Imao sam potrebu da dovedem sebe u red. Da zatvorim svoje emocionalne praznine, pustim papirne zmajeve od ljudi i odnosa koji su umjesto radosti postali nešto što pomaže životnoj buri da me odnese sa mjesta za koje sam se borio.

Pallasite Meteorit, Kuba,
izvor: geologypage

Vratio sam se intenzivije onom u čemu sam cio život, jogi. Zadnje 4 godine sam davao časove, držao seminare, o jogi, meditaciji, i o kristalima naravno i neizbježno. Prihvatio sam incijaciju u tehniku kriya joge, najviši stepen meditativne tehnike koja traži punu posvećenost. Imao sam sreću da sam inicran u trećoj liniji od Paramhansa Joganande koji je preniio jogu na zapad. Joganandin učenik Baktanada je inicirao mog učitelja swami Bodhichitanandu, a on mene. Ako niste čitali knjigu Autobiografija jednog jogija, od srca vam je predlažem.

Autobiografija jednog jogija, Paramhansa Jogananda
Izdavač: Babun

Studirao sam homeopatiju, U homeopatiji sam našao spoj svega na čemu sam cio život radio, a opet nije me odvojila ni od čega. I dalje radim i sa kristalima, sa jogom,  a sa homeopatijom to sve ide lako jer je taj nauk našao tlo na kom je već rađeno. Zadovoljan sam.

Buduće teme tekstova će biti komparativna kristaloterapija, naravno i praktične. Odnosno integrisanje kristala sa drugim metodama rada na sebi. Ako postoji tema koju želite da obradim, predložite.
Organizovaću novu stavku za pitanja jer su sve ostale popunjene. Odgovoriću bar po red svim pitanjima koja čekaju

Da bi blog opstao, molim vas nekad kliknite na neku od reklama na blogu, vas ne košta, a meni simbolično pomaže da imam vremena da se bavim blogom pored svojih poslovnih obaveza.

Hvala vam što ste tu. Magnetizam koji se razvio oko ovog bloga govori o vašem kvalitetu, kao tragaocima, ne o meni. Hvala vam što mi dajte svjesnost da smo se razvili kao duhovna zajednica, svako u svojoj dimenziji.

Družimo se u tekstovima, i naravno pitanjima i odgovorima. Nadam se uskoro i youtube kanalu.

Marko


Mustafa Šantić i Boško Jovović - Ah što ćemo ljubav kriti

No comments:

Post a Comment